• Elbert en Syneke

De himalaya in

Het echte werk kan beginnen; ongeveer 450 klimmen en dalen door de bergen van Kasmir en Ladahk. Over toppen van 4000m en meer, en dit alles weer als voorbereiding op de hoogste weg ter wereld, Leh-Manali.

Vanuit Srinagar voert de weg naar Sonemarg, waar de Zolija pas ons wacht. De eerste kilometer klimt de weg geleidelijk naar 3000m, maar dan begint het: dit is geen weg, dit is zelfs geen karrenspoor. In de rots is een U-vorm uitgehakt en dat is dan de weg. Hier zou je wellicht kunnen fietsen met een mountainbike, maar met een tandem met volle bepakking is dit niet meer te doen. Er moet wat gelopen worden.

image2

Maar we zetten door uiteraard en bereiken na een aantal uren de pas. Feestje!! En onze Santos trekt weer veel bekijks. Na een lange afdaling komen we bij de accommodatie voor de nacht. Wie wil niet in zo'n hotel als dit overnachten?! Onze Santos mag mee de slaapkamer in. Ze begrijpen hier heel goed dat dit niet zo maar een fiets is, maar iets heel bijzonders.

image5

Het volgende grote feest is de eerste 4000-er van ons avontuur, een hoogte waar we met respect naar kijken, zeker in het licht van het niet optimale bergverzet dat we moeten draaien. Maar het lukt wel; we zetten ons vastbesloten aan de taak en trappen ons Santos ros vastberaden naar de top. De Indiërs weten wel hoe je een haarpin moet aanleggen en de klim is uiteindelijk niet eens al te zwaar. Na een paar uur trappen bereiken we de met vlaggen en een monument gemankeerde top. Yes we did it!!

image3

En zo gaat het maar door; omhoog en naar beneden, en de uitzichten zijn adembenemend. Yep, het is zwaar fietsen door de hoogte en het ontbreken van het juiste verzet, maar ons soepel lopend tandempje helpt ons en de vergezichten vergoeden meer dan de inspanningen die we moeten leveren.
Op een gegeven moment passeren we de grens tussen Kasmir en Ladahk en verdwijnen de militairen als sneeuw voor de zon uit beeld. De wegen worden ook beter en het landschap wordt minder groen maar indrukwekkend in zijn droogheid. Oh Ladahk....:-)

En zo rollen we na 10 dagen fietsen Leh binnen. Tot nu toe waren het inleidende beschietingen; Leh-Manali, de volgende etappe kent 5000-ers die overwonnen moeten worden.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.