• Santos Only

  Nieuwe Juicy kleuren

  Ocean Blue, Sunset, Morning Green en Forest; daar krijg je toch fiets-zin van!
   

 • Passie voor fietsen

  Passie voor fietsen
  en liefde voor kwaliteit

  Fietsliefhebber Robbert Rutgrink richtte in 1997 Santos op in de schuur van z’n vader.
   

 • Frank van Rijn - Marokko

       Rode granieten bergen, surrealistische     
  landschappen en verlaten campings

  Volg de avonturen van Frank van Rijn in Marokko
   

 • Marco & Lisette TVM

  Vliegende wolken over strak geschoren
  groen landschap.
  Welkom in Nederland. Fietsland.

  Marco & Lisette fietsen met de kop in de wind door Oost-Nederland.
   

 

Santos Bikes

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten. We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op. Net zoals het in 1997 is begonnen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan eens bij ons langs. Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je ook zonder afspraak bij ons langs komen. Heb je liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak dan een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.
 

Lees hier meer over Santos of maak hier een afspraak voor de showroom.

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Wil je bij Santos langs komen?

Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je, ook zonder afspraak, bij ons langs komen.

Het kan druk zijn in de showroom. Heb je graag persoonlijk advies van een Santos medewerker, maak dan even een afspraak.

In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.

Komt vrijdag niet uit, dan maken we graag tijd voor je op een andere dag. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.
 

Vrijdag 20/07: Showroom geopend
Vrijdag 27/07: Showroom geopend
Vrijdag 03/08: Showroom geopend
Vrijdag 10/08: Showroom geopend

Of een van de Santos World Stores bezoeken?

Neem plaats in de wereld van Santos bij jou in de buurt. De World Store is de Santos specialist puur sang die alles weet over Santos en je graag adviseert en helpt bij het samenstellen van jouw eigen Santos.

Lekker wegdromen bij een van de meer dan 20 prachtige Santossen, verschillende kleuren Rohloff, Son en Pinion vergelijken en de Santos riemaandrijving voelen. Of pak een van de 58 Santos kleuren op de levensgrote kleurbuizen die je mee naar buiten kunt nemen, kun je goed zien hoe je favoriete kleur er in het zonlicht uit ziet.

Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken met een van de Santos specialisten.
 

  Santos World Store Santos specialist Telefoonnummer
Test Center lijst
 • Sector2bikes (ook Test Center)
 • Bart of John 0318-503802
  Ebike
 • Rob's BikeCenter
 • Rob of Eric 010-5912318
  Ebike
 • 2 Wielercentrum Beuningen
 • Marco 024-6751570
  Ebike
 • Cycle you Amsterdam
 • Jan Willem 020-6277726
  Ebike
  De Fietser Hoogwoud
  Aart 0226-753698
  Ebike
 • De Pedaleur
 • Carolien of Maik 0314-330921
  Ebike
 • Fietsen Jurgen (België)
 • Vanessa of Jurgen +32(0)15419097
  Ebike
 • Henk Baars
 • Sjan of Henk 013-5042379
  Ebike
 • Herwerden Way to Bike
 • Eddie of Tom 070-3861719
  Ebike
 • John Knoops Passion for Bikes
 • John of Martijn 0492-663519
  Ebike
 • Xycletracx
 • John 038-4524343

  Laatste nieuws

  Over onze fietsen en de rijders ervan

  Warmte, wortelkanaal behandeling en wiet

  Van zingend in een taxi door Nairobi naar jankend in een vliegtuig... Het was me het maandje wel weer.

  Deze vlucht was niet naar huis of iets dergelijks, zoals sommige mensen schenen te denken, nee joh, stel je voor! Ik ga Noord-Afrika en Zuid-Europa niet overslaan!

  Na een absolute hel van een vlucht (tussenlandingen, zieken aan boord, vele vertragingen) landde ik dan eindelijk in Casa Blanca, Marokko! Mijn eerste keer in Marokko en WOW wat een land, zeg!

  Nog heel even over het waarom van die vlucht: nog geen 3 dagen na mijn landing kwamen filmpjes online te staan van de gebieden waar ik doorheen had willen fietsen, waar kinderen blanken letterlijk een koppie kleiner maakten... Ik ga hier op Facebook niets over posten, maar het bewijst wel dat mijn beslissing om over die probleemgebieden heen te vliegen moeilijk maar goed was!

  Na een zucht van opluchting en met mentaal wat extra vertrouwen begon ik langs de westkust van Marokko te fietsen. De warmte, de mensen, het voedsel, alles was anders en wat voelde dat goed! Deze verandering bracht iets goeds, nieuwe kansen en nieuwe avonturen; en daar had ik zin in, daar was ik aan toe.

  Lachend ging ik van Casablanca naar Rabat, een must als je in Marokko bent, en door, de bergen in! Ja, echt waar, bergen. Op de kaart leken het toch heuveltjes... Een grappig feitje is trouwens dat de planten die in deze bergen groeien, een bepaalde connectie met Nederland hebben! Duizenden marihuana planten - en ik overdrijf niet - groeien hier verborgen tussen de maïs! Ik werd dan ook ruw wakker gemaakt toen ik mijn tentje naast een van deze velden bleek te hebben opgezet...
  Wonderlijk genoeg was alles opeens goed toen ik vertelde dat ik een Nederlander was!

  DSC09904 01

  Via de oostkust ben ik uiteindelijk aangekomen bij Ceuta, het meest noordelijke puntje van Marokko, en toen...? Eindelijk - en ik kan de vreugde niet echt in woorden uitdrukken - eindelijk terug in Europa! Met een ferry stak ik over naar Gibraltar en 3, 2, 1: CULTUUR SHOCK! Toch wel het eerste dat mij opviel was hoe fors de mensen hier waren (groot, breed, welgevuld...). Afrika was natuurlijk het andere uiterste, maar wow. Ik ben er nog stil van!

  GOPR3136 1501964681262 high

  Na een paar kilometers fietste ik voor het eerst sinds Zuid-Afrika weer op een fietspad! Het is maar waar je blij van wordt, maar zonder dat ik het zelf besefte, was dit misschien wel wat ik het meest gemist had! Op de tweede plaats natuurlijk: de supermarkten. Je had me moeten zien toen ik eindelijk een Lidl tegenkwam, ik ben helemaal los gegaan! Chocolade, brood, kaas, ham, chips, volkoren pasta... Met een overladen Santos Travelmaster probeerde ik die dag de laatste 20km berg op naar de camping te halen, dit duurde bijna 2 uur maar ik heb het gehaald. Het avondeten was grandioos trouwens en vooral natuurlijk het toetje: vanillevla!

  DSC09893 01

  Spanje had ook wat uitdagende kanten: de ergste was natuurlijk de warmte. De Costas zijn prachtig, maar tijdens een hittegolf kun je niet veel doen... 43°C in de schaduw betekende voor mij - ondanks ervaringen in Outback en Death Valley - toch ook: rustig aan doen. Het gevaar zit hem erin dat je niet eens merkt dat je zweet. 17L water ging er op een dag doorheen, en dan maar 1x plassen...

  Om de warmte te ontwijken ging ik de bergen in, misschien zwaarder qua fietsen maar ook: een lagere temperatuur! Het werkte, al moest ik spoedig de bergen weer uit vanwege een probleem... High en dubbel ziend van de pijnstillers reed ik 220km in één dag om zo snel mogelijk in Moraira te komen.

  Wat was er gebeurd: weer mijn tanden. Dit verhaal startte al in Chili, waar mijn gebroken kies “professioneel” gerepareerd werd en ik enkel nog met links kon kauwen. Maar toen deze tijdelijke reparatie het in Spanje begaf, wist ik zelfs hier de tandarts te verbazen... Vier wortelkanaalbehan- delingen in 1 kies, bot vermindering, ontstekingen en ook nog een gat zo groot dat er 5 patronen met vulmiddel in konden! Het kostte 3 afspraken en een weekend met medicatie in mijn mond, maar nu kan ik eindelijk weer normaal eten!

  GOPR3114 1501964706053 high

  De fantastische vrienden bij wie ik mocht verblijven in Moraira waren blij dat ik weer door ging: ondanks het feit dat ik maar met één kant kon kauwen, ging er best wat voedsel doorheen. Om me echt goed op weg te helpen, fietsten ze 35km mee op hun E-bikes, super gezellig. Met dit E-bikes tempo ben ik vervolgens door gecrost en nu, een paar dagen later, zit ik gewoon al in Frankrijk!

  Een echte baguette met brie heb ik al op, even bijeten na Andorra. Deze dwergstaat wordt veelal over het hoofd gezien, terwijl de natuur echt wonderschoon is! 

  En voor degenen die zich afvragen hoe het mentaal met me gaat: ik voel me goed, ben toe aan verandering en nieuw avontuur. Dit is ook hoe ik de terugkomst en de hierop volgende tijd zie: een nieuw avontuur. Ik wil ideeën gaan uitwerken, plannetjes in werking zetten en misschien, heel misschien, wel eens gaan denken aan een serieuze relatie... Huisje, boompje en avontuur!

  Volgende land en uitdagingen: Luxemburg, België, Duitsland & Nederland!
  Nog te gaan: 1269 km
  De komende weken zal er een hoop gebeuren, daarom neem ik nu ook de tijd. Eerst zal ik samen met mijn beste vriend enkele dagen in Lyon doorbrengen. Voor vertrek zaten we geregeld samen tot diep in de nacht op het balkon, ‘puur genieten’ noemde we dat. Dit hebben we nu 23 maanden niet kunnen doen, dus dat mag wel weer even... Ook zal ik natuurlijk mijn moeder en zusje weer zien! Die warme knuffel, een lekkere maaltijd en het gewoon weer deel van hun leven uitmaken; daar kijk ik echt naar uit! Hierna zal ik - zoals ik 2 jaar terug al verklapt had - terugkeren naar Utrecht! 2 september 2017 staat de terugkomst gepland; en jij bent uiteraard van harte uitgenodigd! Het programma gaat van start in de namiddag en zal doorgaan tot in de late uurtjes... Meer informatie, het exacte programma en nog een speciale aankondiging ontvang je aankomende week.

   

  ‘Every end is a new beginning, a new adventure: you can start with a clean slate.’

  Rick Creemers | Pyreneeën | Frankrijk

     Contact
  Schillingweg 41
  2153 PL Nieuw-Vennep
  +31 (0) 252 426 123
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.santosbikes.com
   
             


  Vind een dealer
  Vind een dealer bij jou in de
  buurt en test je favoriete fiets.
   
  Stel je fiets samen
  Stel je fiets samen en bouw
  'm op zoals jij dat wilt.
  Eenvoudig.


  Aanmelden Nieuwsbrief
  Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.