• Frank van Rijn - Marokko

       Rode granieten bergen, surrealistische     
  landschappen en verlaten campings

  Volg de avonturen van Frank van Rijn in Marokko
   

 • Santos Only

  Nieuwe Juicy kleuren

  Ocean Blue, Sunset, Morning Green en Forest; daar krijg je toch fiets-zin van!
   

 • Passie voor fietsen

  Passie voor fietsen
  en liefde voor kwaliteit

  Fietsliefhebber Robbert Rutgrink richtte in 1997 Santos op in de schuur van z’n vader.
   

 • Marco & Lisette TVM

  Vliegende wolken over strak geschoren
  groen landschap.
  Welkom in Nederland. Fietsland.

  Marco & Lisette fietsen met de kop in de wind door Oost-Nederland.
   

 

Santos Bikes

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten. We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op. Net zoals het in 1997 is begonnen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan eens bij ons langs. Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je ook zonder afspraak bij ons langs komen. Heb je liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak dan een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.
 

Lees hier meer over Santos of maak hier een afspraak voor de showroom.

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Wil je bij Santos langs komen?

Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je, ook zonder afspraak, bij ons langs komen.

Het kan druk zijn in de showroom. Heb je graag persoonlijk advies van een Santos medewerker, maak dan even een afspraak.

In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.

Komt vrijdag niet uit, dan maken we graag tijd voor je op een andere dag. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.
 

Vrijdag 20/07: Showroom geopend
Vrijdag 27/07: Showroom geopend
Vrijdag 03/08: Showroom geopend
Vrijdag 10/08: Showroom geopend

Of een van de Santos World Stores bezoeken?

Neem plaats in de wereld van Santos bij jou in de buurt. De World Store is de Santos specialist puur sang die alles weet over Santos en je graag adviseert en helpt bij het samenstellen van jouw eigen Santos.

Lekker wegdromen bij een van de meer dan 20 prachtige Santossen, verschillende kleuren Rohloff, Son en Pinion vergelijken en de Santos riemaandrijving voelen. Of pak een van de 58 Santos kleuren op de levensgrote kleurbuizen die je mee naar buiten kunt nemen, kun je goed zien hoe je favoriete kleur er in het zonlicht uit ziet.

Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken met een van de Santos specialisten.
 

  Santos World Store Santos specialist Telefoonnummer
Test Center lijst
 • Sector2bikes (ook Test Center)
 • Bart of John 0318-503802
  Ebike
 • Rob's BikeCenter
 • Rob of Eric 010-5912318
  Ebike
 • 2 Wielercentrum Beuningen
 • Marco 024-6751570
  Ebike
 • Cycle you Amsterdam
 • Jan Willem 020-6277726
  Ebike
  De Fietser Hoogwoud
  Aart 0226-753698
  Ebike
 • De Pedaleur
 • Carolien of Maik 0314-330921
  Ebike
 • Fietsen Jurgen (België)
 • Vanessa of Jurgen +32(0)15419097
  Ebike
 • Henk Baars
 • Sjan of Henk 013-5042379
  Ebike
 • Herwerden Way to Bike
 • Eddie of Tom 070-3861719
  Ebike
 • John Knoops Passion for Bikes
 • John of Martijn 0492-663519
  Ebike
 • Xycletracx
 • John 038-4524343

  Laatste nieuws

  Over onze fietsen en de rijders ervan

  Zonnesteek, zandstorm en zwembad

  Het liep afgelopen maand wel lekker eigenlijk, al gaat het me niet snel genoeg. Ik doel niet op mijn snelheid op de fiets of de steeds dichterbij komende finish; ik doel op het verwerkings- en bewustwordingsproces in mijn hoofd. Er waren de afgelopen maand veel ups and downs...

  In de vorige update was ik net uit de jungle van Mozambique en stond ik op het punt om Malawi in te gaan. Na een pittige klim naar een enigszins verstopte grensovergang, fietste ik een uur later vrolijk Malawi binnen. Vrolijk, omdat men daar Engels sprak; ik kon met mijn Portugees of Swahili niet echt uit de voeten in Mozambique.

  De hierop volgende uren zoefde ik, met snelheden boven de 75km/h, down hill richting Lake Malawi. Prachtige geasfalteerde wegen met soms links of rechts een wild dier, een vrachtwagen met krom gebogen chassis en natuurlijk de in de buitenbocht inhalende bus die niet gezien had dat er een fietser aankwam...

  DSC06466 01

  Helaas pindakaas vergat ik in mijn enthousiasme de brandende zon even en na 210 km stond ik met een zonnesteek bij een hotelletje. Ik geef het toe: beetje dom...
  Na wat nachtrust ben ik de volgende ochtend met extra water toch weer op de fiets geklommen. Uiteindelijk kwam ik met nog lichte hoofdpijn aan in Nkhata Bay, de plaats waar geen enkele bank een werkend geldautomaat had. Met nog maar 35 US-Dollar op zak wist ik 3 nachten in een hostel te verblijven, eten te regelen en een beetje uit te rusten. Ik kon het natuurlijk niet laten om in Lake Malawi te snorkelen en enkele tunnels te verkennen...
  Nkhata Bay is achteraf gezien misschien wel mijn favoriete stekkie in Oost Afrika!

  DSC04425

  De rust was hard nodig, want – jullie attenderen me er ook steeds op - het einde van de reis is nabij en ik begin nieuwsgierig te worden naar 'What's next?'. Nadenken geblazen dus en bakken met uitzoekwerk. Verzekeringen, wonen, werken en avonturen gevolgd door waar, met wie en dan ook nog: waarom? Ik had eigenlijk nog geen flauw idee, wat natuurlijk nog wat extra stress veroorzaakte. Om aan die druk te ontsnappen sprong ik weer op de fiets en na enkele dagen trappen fietste ik zowaar Tanzania binnen!

  Ik overnachtte die eerste nacht in mijn tentje op 2200m hoogte, volledig gebroken na een klim van 1600m in de brandende zon. Tanzania was in vele opzichten anders dan Malawi, Mozambique of Zuid-Afrika. Enkel Swahili werd er gesproken in Tanzania en men hield zich niet in tegen die blanke fietser! Elke keer als ik de woorden 'Good morning' hoorde, dacht ik een Engels sprekende Tanzaniaan gevonden te hebben en antwoordde ik met 'Good morning, how are you'. Tot mijn grote teleurstelling kreeg ik in 99% van de gevallen 'Give me money' als antwoord. Het leek wel alsof men dacht dat ik een geldboom had, omdat ik blank was! Ik probeerde positief te blijven maar dit werd met de dag lastiger; de onjuiste aanname dat alle blanken stinkend rijk zijn bleef me achtervolgen.

  Gelukkig waren er ook veel lieve mensen! Zo mocht ik bij Salma en haar gezin verblijven; zij is als een tovenares in de keuken en schrok niet van het feit dat ik makkelijk twee piramides van dat verrukkelijke eten weg wist te werken! Mijn lichaam had het simpelweg nodig om te herstellen, ik ben alweer enkele kilo's verloren...

  DSC06422

  DSC06388

  Na nog een korte rit richting Dar Es Salaam, een grote havenstad, eindigde ik mijn dag met een straatrace met een local. Rust was het enige dat ik wilde na die enigszins hectische ervaring en gelukkig had ik een uitnodiging om bij een Belgisch gezin met 3 prachtige dochters te verblijven. Yoghurt, kaas, brood en het zwembad waren een perfecte afleiding! De kids naar school brengen en alle fantastische vragen van de klasgenootjes beantwoorden vulde 3 dagen, waarna ik weer vertrok.

  DSC04400

  Tja, ik had beter nog 1 extra dagje rust kunnen nemen, denk ik nu; ik fietste honderden kilometers over baggerwegen richting het enige Nationale Park van Afrika met strand; om er vervolgens niet eens doorheen te mogen fietsen! Tot overmaat van ramp was ik mijn halve garderobe vergeten in Dar Es Salaam en kreeg ik weer last van diarree... Nooit en dan ook echt nooit was ik wat vergeten op deze reis en nu dit...
  Desondanks kon ik door en bleef een kortere en makkelijkere weg naar Kenia - wat ook betekende dat ik de Kilimanjaro zou missen - echt geen optie! Maar de volgende dag raakte ik uitgedroogd, ontwikkelde ik weer een zonnesteek en stortte ik twee keer bijna in elkaar van uitputting. Er was iets goed mis!

  Even een grappig feitje: op dit moment plaatste ik een bericht op Facebook met de oproep om 'energie te sturen'; wat was ik blij verrast met de meer dan 1000 berichten met energieke woorden!
  Ik besloot het rustiger aan te doen qua kilometers, niet meer te focussen op de bittere pil genaamd Tanzania en eens tijd te nemen om na te denken. Dit hielp, want na enkele goede gesprekken met mezelf en hulp van vrienden (lang leve de sociale media) kwamen er eindelijk wat mentale doorbraken.

  Ik heb besloten (tromgeroffel) dat ik alle plannen en ideeën die ik heb, gewoon ga uitvoeren! Het wordt een nieuw avontuur waarvoor ik in het begin even rustig de tijd ga nemen om een nieuwe stabiele basis te creëren. Vol positieve energie en opgelucht sprong ik (weer) op de fiets. Het prachtige landschap met onwijs veel groen, de Kilimanjaro (die ik helaas niet kon beklimmen) en uiteindelijk de grens met Kenia krikten het moreel weer op! Het bereiken van die grens tussen Tanzania en Kenia was trouwens nog geen eitje; een zandstorm blies zand in het eten maar leverde wel fantastische kiekjes op.

  DSC06479

  Kenia is opnieuw volledig anders dan de voorgaande landen: de wegen zijn goed, zelfs de schaapherder spreekt vloeiend Engels en de Masai zwaaien vriendelijk of geven een high-5 als je langskomt! Moraal van het verhaal van deze maand is dan ook dat je soms even gas terug moet nemen, om vervolgens de grenzen weer te kunnen overschrijden!

  Volgende land en uitdagingen: Marokko
  Nog te gaan: 3768 km
  Ik kan vanuit Kenia niet verder noordelijk zonder in gevaarlijke gebieden te komen. Gevaarlijk is natuurlijk relatief, maar ik houd de situatie in deze landen nu al 10 maanden nauwgezet in de gaten en mijn gevoel zegt dat ik daar niks te zoeken heb momenteel. Hongersnoden, fanatieke groeperingen en politieke instabiliteit zijn geen grapjes... Het is een moeilijke maar weloverwogen keuze om over deze strook van ellende heen te vliegen, om daarna mijn weg naar Utrecht te vervolgen. 2 september 2017 gaat het gebeuren, zet het in je agenda! Meer updates volgen aankomende maand, stay tuned...

   

  ‘Treat others like you want to be treated yourself, and see what happens!’

  Rick Creemers | Tanzania | Afrika

     Contact
  Schillingweg 41
  2153 PL Nieuw-Vennep
  +31 (0) 252 426 123
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.santosbikes.com
   
             


  Vind een dealer
  Vind een dealer bij jou in de
  buurt en test je favoriete fiets.
   
  Stel je fiets samen
  Stel je fiets samen en bouw
  'm op zoals jij dat wilt.
  Eenvoudig.


  Aanmelden Nieuwsbrief
  Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.