• Frank van Rijn - Marokko

       Rode granieten bergen, surrealistische     
  landschappen en verlaten campings

  Volg de avonturen van Frank van Rijn in Marokko
   

 • Santos Only

  Nieuwe Juicy kleuren

  Ocean Blue, Sunset, Morning Green en Forest; daar krijg je toch fiets-zin van!
   

 • Marco & Lisette TVM

  Vliegende wolken over strak geschoren
  groen landschap.
  Welkom in Nederland. Fietsland.

  Marco & Lisette fietsen met de kop in de wind door Oost-Nederland.
   

 • Passie voor fietsen

  Passie voor fietsen
  en liefde voor kwaliteit

  Fietsliefhebber Robbert Rutgrink richtte in 1997 Santos op in de schuur van z’n vader.
   

 

Santos Bikes

Santos is een klein en onafhankelijk fietsmerk met passie voor fietsen en een grote liefde voor kwaliteit. Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspecialist waar een team van zo'n 20 fietsliefhebbers dagelijks werkt aan de fietsdromen van Santos klanten. We zijn zelf fietsers en luisteren naar wat andere fietsers zeggen. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt en komen we op nieuwe ideeën. We houden van top kwaliteit en ontwikkelen daarom steeds meer onderdelen zelf. We hebben een eigen R&D afdeling met fietsgekke toptechneuten. En je vindt bij ons geen lopende-band-productie. Elke monteur heeft zijn eigen werkbank en bouwt een fiets in z'n geheel op. Net zoals het in 1997 is begonnen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kom dan eens bij ons langs. Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je ook zonder afspraak bij ons langs komen. Heb je liever persoonlijk advies van een Santos specialist? Maak dan een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen. In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.
 

Lees hier meer over Santos of maak hier een afspraak voor de showroom.

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Wil je bij Santos langs komen?

Elke vrijdag zijn we open van 9.00 tot 17.00 en kun je, ook zonder afspraak, bij ons langs komen.

Het kan druk zijn in de showroom. Heb je graag persoonlijk advies van een Santos medewerker, maak dan even een afspraak.

In twee uur vertellen we je dan alles over Santos, helpen we je bij het maken van de vele keuzes en natuurlijk kun je uitgebreid proefrijden op de meer dan 100 testfietsen die we hebben klaar staan.

Komt vrijdag niet uit, dan maken we graag tijd voor je op een andere dag. Bel of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.
 

Vrijdag 20/07: Showroom geopend
Vrijdag 27/07: Showroom geopend
Vrijdag 03/08: Showroom geopend
Vrijdag 10/08: Showroom geopend

Of een van de Santos World Stores bezoeken?

Neem plaats in de wereld van Santos bij jou in de buurt. De World Store is de Santos specialist puur sang die alles weet over Santos en je graag adviseert en helpt bij het samenstellen van jouw eigen Santos.

Lekker wegdromen bij een van de meer dan 20 prachtige Santossen, verschillende kleuren Rohloff, Son en Pinion vergelijken en de Santos riemaandrijving voelen. Of pak een van de 58 Santos kleuren op de levensgrote kleurbuizen die je mee naar buiten kunt nemen, kun je goed zien hoe je favoriete kleur er in het zonlicht uit ziet.

Voor persoonlijk advies kun je een afspraak maken met een van de Santos specialisten.
 

  Santos World Store Santos specialist Telefoonnummer
Test Center lijst
 • Sector2bikes (ook Test Center)
 • Bart of John 0318-503802
  Ebike
 • Rob's BikeCenter
 • Rob of Eric 010-5912318
  Ebike
 • 2 Wielercentrum Beuningen
 • Marco 024-6751570
  Ebike
 • Cycle you Amsterdam
 • Jan Willem 020-6277726
  Ebike
  De Fietser Hoogwoud
  Aart 0226-753698
  Ebike
 • De Pedaleur
 • Carolien of Maik 0314-330921
  Ebike
 • Fietsen Jurgen (België)
 • Vanessa of Jurgen +32(0)15419097
  Ebike
 • Henk Baars
 • Sjan of Henk 013-5042379
  Ebike
 • Herwerden Way to Bike
 • Eddie of Tom 070-3861719
  Ebike
 • John Knoops Passion for Bikes
 • John of Martijn 0492-663519
  Ebike
 • Xycletracx
 • John 038-4524343

  Laatste nieuws

  Over onze fietsen en de rijders ervan

  Heuvels, honden en heiligen

  Angstig fietste ik in de avondschemering door een township (sloppenwijk). Hier is je leven net zo veel waard als het T- shirt dat je draagt (dit is geen grapje), dus reken maar uit wat mijn mooie fiets waard is...

  Ik had net 160 km gefietst, 1 lekke band gehad en zat al op de 1700 hoogtemeters. Mijn bovenbenen brandden terwijl ik probeerde een slaapplek te vinden. Om het nog spannender te maken had ik ook een ontsteking in mijn kuit ter grote van een meloen, en daarbij nog maar één dag om bij een ziekenhuis te komen voor mijn volgende rabiës prik.

  Deze ontsteking was het gevolg van een gecoördineerde aanval van twee honden in Port Alfred, een relatief groot dorp in de provincie ‘East Cape’ aan de ‘Garden Route’. Uit het niks waren zij daar en probeerde ik al schoppend de ene hond van mijn linkerbeen te krijgen terwijl de andere mijn rechterbeen aanviel. In het eerste ziekenhuis dat ik bezocht, werd ik opgelapt, maar helaas kreeg ik toch nog die grote infectie. In het 3de ziekenhuis, 5 dagen later en nog steeds met een grote open wond, kreeg ik uiteindelijk de juiste eerste set injecties.

  ‘Waarom toen pas, sufferd’ denk je misschien. Ik zal het kort uitleggen: het was - zoals meestal in dit soort situaties - een samenloop van omstandigheden: onduidelijkheid over buitenlandse protocollen, onervarenheid bij de doctoren in het ziekenhuis én het simpelweg niet beschikken over deze kostbare inentingen! Ja, echt waar! Als ik in een township had geleefd, gebeten was door een hond met rabiës en geen vervoer had kunnen regelen, dan zou ik 2018 niet gehaald hebben...

  Het is een andere wereld, al is het niet overal in Zuid-Afrika zo. De verschillen zijn verschrikkelijk groot, in nagenoeg alles. Van sterven van de honger tot mega supermarkten à la Amerika; van volgepropte afgedankte pick-ups (soms met maar 3 wielen) tot de nieuwste Land Rovers; van warm, vlak en zonnig tot koud, heuvelachtig met kans op sneeuw... Zuid-Afrika is het land van tegenstellingen en eerlijkheidshalve kan ik je zeggen dat ik moeite heb om er in mee te gaan of er mijn weg in te vinden.

  DSC03087 01

  Ik zit graag met de lokale bevolking een hapje te eten, fiets niet op slot, terwijl mij geregeld verteld wordt dat ze me voor mijn T-shirt alleen al zouden vermoorden. Tja, wat moet ik geloven? Is het echt zo erg en heb ik simpelweg geluk? Nou ja, daar geloof ik niet zo in, dus laat ik het maar op redelijke mensenkennis houden...

  Na het bezoek aan het tweede ziekenhuis - zonder succes - kwam ik in een situatie terecht, waar ik dat in kunnen schatten van mensen echt nodig had, trouwens. Het werd donker (17:20), de B&B waar ik wilde overnachten was gesloten en in wijde omstreken was geen slaapplaats te bekennen. Ik klopte gefrustreerd en moe - door de mislukte missie in het ziekenhuis - aan bij een gated community (religieuze sekte) naast de weg.

  DSC03037 01

  Een knulletje van nog geen 15 deed open en liet me binnen. Nog geen twee uur later had ik gegeten (typisch Afrikaanse maïspap met bonen), had ik een slaapplaats en stond ik (dit ga je niet geloven) een mis op te dragen in de lokale kerk! De pastoor had een visioen gehad een week geleden, dat 12 blanke engelen naar de kerk zouden komen, en ik was de eerste die gekomen was... Onthutst van het gezang, geklap en het heftige geschreeuw van enkele kerkgangers die wel bezeten leken (ze waren in trance), viel ik uiteindelijk rond 23.00 uur in slaap.

  Om 04:00 werd ik weer gewekt, die avond was pas het begin! Deze 5 uur mis woonde ik half slapend bij en na een halve boterham kwam het feest goed op gang: ik werd benoemd tot apostel van de kerk en kreeg onder meer wijwater, kaarsen en een zegening. Pastoor: ‘Nu moet je zingen’, ik: ‘wat?’, Pastoor: ‘iets, volkslied?’. Ik was compleet overdonderd en had een black- out voor de hele kerk! Het enige wat in me op kwam was het lied van Utrecht (te vaak gezongen in mijn studententijd), dus uit volle borst begon ik: ‘Als ik boven op de Dom sta...’

  Tja, een ervaring rijker kun je wel zeggen. Ik dwaal helemaal af van waar ik deze update mee begon, en wat toch enigszins centraal staat in mijn avontuur: ‘ik fietste...’. Fietsen wordt op grote schaal gedaan in Zuid-Afrika, hoewel je het dan hebt over mountainbiken of racefietsen. Lange afstand fietsen kent men niet. Mensen geloven mij meestal niet want alleen al vanaf Kaapstad naar Johannesburg fietsen is ‘onmogelijk’, laat staan de wereld rond!

  20170421 123341 01

  In tegenstelling tot wat men veelal denkt is Zuid-Afrika absoluut niet vlak. Ik heb meer heuvels (Drakensberge) gezien dan op enige andere plek op aarde, wat tot grote frustraties leidde. De hoofdwegen zijn goed maar helaas bezaaid met glas. Een goede set banden, liefst met voldoende profiel omdat de kans dat je de berm in moet duiken groot is, is echt een must. De auto’s en vrachtwagens kijken over het algemeen uit, al geven ze je soms gerust een duwtje... Naar achter leunen, voor je kijken en jezelf schrap zetten voor een eventuele smak, terwijl je probeert te remmen, is het enige wat je dan kan doen...

  Voordat ik het vergeet nog het vervolg van de situatie waar ik de update mee begon: ik wist een slaapplek te vinden nadat ik een Pakistaanse winkeleigenaar sprak. Hij had achter zijn winkel een met twee traliedeuren afgesloten kamertje waar ik de nacht wel mocht doorbrengen...

  DSC02998 01

   

  Volgende land en uitdagingen: Mozambique/Tanzania
  Nog te gaan: 8.749 km

  Mijn plan is om eerst enkele visa-zaken te regelen en langzaam door te trekken richting Mozambique of Tanzania. Welk van de twee het wordt, is nu nog onduidelijk; ik zou heel graag Kruger National Park bezoeken! Mocht dit met de fiets kunnen, dan zou dat helemaal waanzinnig zijn, natuurlijk! Hierna zal ik mijn weg in de richting van Nairobi, Kenia, gaan vervolgen. Het is nog maar 4 maanden en dan moet ik terug zijn, een fijne en beangstigende gedachte tegelijk. En wat dan? De oplettende volger heeft al gezien dat de website veranderd is, meer over mijn plannen voor hierna zal ik ergens de komende tijd bekend maken. Een ding is zeker:

   

  ‘It always seems impossible until it’s done.’

  Nelson Mandela | Zuid-Afrika

     Contact
  Schillingweg 41
  2153 PL Nieuw-Vennep
  +31 (0) 252 426 123
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.santosbikes.com
   
             


  Vind een dealer
  Vind een dealer bij jou in de
  buurt en test je favoriete fiets.
   
  Stel je fiets samen
  Stel je fiets samen en bouw
  'm op zoals jij dat wilt.
  Eenvoudig.


  Aanmelden Nieuwsbrief
  Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.