Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Bezoek Santos

Kom langs en kijk rond bij Santos.
NIEUW: Elke vrijdag open inloop van 9:00 tot 17:00.
Indien een Santos medewerker beschikbaar is, dan wordt je wordt je deskundig te woord gestaan. Wil je zeker zijn van persoonlijk advies van een Santos specialist, maak dan een afspraak.
En kan je niet op vrijdag, dan maken we tijd voor je op een andere dag.
Bel of mail gerust voor het maken van een afspraak

Vrijdag 22/06: * OPEN INLOOP
* NOG 1 VRIJE PLEK
Vrijdag 29/06: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 06/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 13/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 20/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 27/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Je bent er zo!

Gewoon op vrijdag aan het einde van de werkdag je fietsjes in de auto gooien, rijden naar Rotterdam, daar op de boot stappen en tijdens het diner glijdt de boot van de kade op weg naar Hull in de United Kingdom.

Nog even aan de bar een drankje en dan de kooi in. Lekker slapen en compleet uitgerust ben je vroeg in de ochtend de volgende morgen in een andere wereld. Links rijden, bier in grote glazen en Yorshire Pudding. Waar mensen een onverstaanbaar soort Engels spreken, waar kinderen in uniformen over straat lopen en waar volwassenen in een grote boog om je heen rijden als je als fietser de eerste beklimming aangaat.

Vanaf Hull is het ongeveer 100 kilometer rijden en dan ben je in Yorkshire National Park. Het land van de schapen en de eindeloze heuvels. Ja, de Engelsen noemen het heuvels maar wij zouden het bergen noemen. Bij het eerste bordje van 20% nemen we nog enthousiast een foto. Bij 25% schrikken we nog maar na een dag fietsen zien we 15% als een verademing en plat als een afdeling.
Heerlijk land.

201709 UK 010

Leeg, stil en af en toe een lieflijk dorpje waar in de plaatselijke Inn het haardvuur knappert en de maaltijden vol met jus en room zijn. Zo hoort het. Niets geen light of verantwoord. Grote hompen vlees met lekkere dikke aardappelen.  En ja, we hebben regen.... en ook een beetje wind... tegen.
De verwachtingen waren goed. Zonnetje, graadje of 20. De uitkomst is anders maar eerlijk gezegd zou het ook gek zijn als in dit landschap de zon stralend zou schijnen. Fietsen door het Yorkshire National Park met korte mouwen en een zonnebril is natuurlijk onecht.

201709 UK 011

Marco heeft een leuke route uitgezet. Over de wandelpaden. En daar zijn er duizenden van. Met een beetje goede fiets kun je daarover heen crossen. Heb je dat niet dan kun je beter gaan lopen. Maar snel gaat het allemaal niet. Het is glibberen en glijden over gladde stenen met steile beklimmingen en even zo steile afdalingen. De geplande dagafstanden worden al snel los gelaten. En eigenlijk is dat ook wel goed.

We hebben altijd tegen Santos gezegd, we zouden graag op een fiets willen rijden waar elk pad een weg voor is. Hoe klein en steil ook, een fiets zou het moeten kunnen nemen. De techniek mag eigenlijk niet de belemmerende factor zij, de mens uiteraard wel.En dat lukt aardig met de Travelmaster 3+. Wat zeg ik, dat lukt prima!

201709 UK 015

Onderweg bij de beklimming van de steile berg, de Engelsen noemen het een heuvel (!), over een smal spoor, komen we een groep fluitspelers en trommelaars tegen. Dwars door de regen en de mist sjouwen ze hun instrumenten de berg op met als doel om midden in de natuur een ode aan het landschap te brengen. Ruige jassen, dikke baarden en een hoop lol. Bij het doorkruisen van riviertjes helpen ze ons om aan de andere kant te geraken. En dat is ook fietsreizen. Je kun nog zo’n goede fiets hebben maar de hulp van lokale mensen is en blijft een mooie ervaring.

201709 UK 017

En na een paar dagen crossen op het Engelse platteland gaat de terugweg in dezelfde rust als de heenweg. Veerboot op, lekker eten, slapen en de volgende ochtend gelijk doorrijden naar ons werk... en dan nog op tijd zijn.
Wij zijn om.
Vliegen is uit, varen is in.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.