Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Bezoek Santos

Kom langs en kijk rond bij Santos.
NIEUW: Elke vrijdag open inloop van 9:00 tot 17:00.
Indien een Santos medewerker beschikbaar is, dan wordt je wordt je deskundig te woord gestaan. Wil je zeker zijn van persoonlijk advies van een Santos specialist, maak dan een afspraak.
En kan je niet op vrijdag, dan maken we tijd voor je op een andere dag.
Bel of mail gerust voor het maken van een afspraak

Vrijdag 22/06: * OPEN INLOOP
* NOG 1 VRIJE PLEK
Vrijdag 29/06: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 06/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 13/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 20/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 27/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Door naar India

Met de nieuwe fiets terug naar Mongolie?! Nee, toch maar niet. We besluiten ons geluk in Mongolie later nog eens te proberen en nu door te gaan naar India.

We vliegen naar Chandichar, aan de voet van de Himalaya, en gaan vandaar naar Amritsar om wat kilometers in de benen te krijgen voor we gaan klimmen, maar ook om de gouden tempel te zien met eigen ogen. En dan gaan we de bergen in; eerst naar Srinangar, voor de start van Srinagar-Leh.

Van Amritsar naar de voet van de Himalaya is een appeltje eitje. Vrolijk snelt onze Santos over het asfalt van de grote doorgaande weg; hij heeft geen last van de hitte. Maar dan begint het echt werk; de weg van Udhampur naar Srinangar is een helletocht. Het is een smalle tweebaans weg, die stijf gevuld is met die fraaie Indiasche vrachtauto's die voortdurend grote roetwolken uitbraken. En iedereen vindt het nodig ons te waarschuwen dat ze eraankomen, ons te begroeten of ons sterkte te wensen, en gebeurt allemaal met de claxon; schelle veeltonige concerten vallen ons ten deel en het is een aaneengesloten cacafonie waar je op den duur gek van wordt. Daarnaast rijden ze als idioten om een plekje te vinden. Op een begeven moment wordt ik het zo zat als we weer eens afgesneden worden, dat ik al rijdende van de fiets afspring en achter een auto aan ga. Ik haal hem niet in en dat is maar goed ook. Ik had hem zo achter het stuur vandaan getrokken en wie weet wat dat weer opgeleverd had.

Het verkeer is zo intens dat er weinig tijd over is om van het overigens fraaie berglandschap te genieten; om dat te doen lassen we "kijkmomentjes" in. In de dorpjes waar we langs komen is de belangstelling voor onze tandem groot, evenals wanneer we onderweg zijn. We worden constant gefilmd en gefotografeerd vanuit passeerde auto's en als we pauzeren drommen de mensen in grote getale rond onze fiets. "Waar koop je dat?" en "wat kost hij?" zijn de standaard vragen. Gezien onze ervaringen in Mongolie antwoord ik altijd dat de prijs van de fiets gelijk is aan die van 10 Heilige koeien. Dat stopt de discussie. Maar de bewondering voor de techniek van de tandem is groot!!

De aanwezigheid van militairen is overweldigend in dit deel van Kashmir, maar de bevolking is daar niet erg van gecharmeerd. Men klaagt dat men het als een bezetting ervaart, en graag een vorm van onafhankelijk binnen India zou willen. Hoe nadrukkelijk de militairen aanwezig zijn hier in Kasmir zal later blijken als we vanuit Kasmir Ladahk ingaan. Plots zijn alle militairen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Het klimmen richting Srinangar gaat soepel met onze Santos, alhoewel het verzet best een tandje kleiner kon. We fietsen met een roloff naaf met een 48 tandwiel voor en een 16 tands achter. In Nederland rijdt dat als een zonnetje, ook met volle bepakking waarbij we totaal de 220 kilo halen. Maar hier in de bergen is het niet het meest geschikte verzet. Pittig trappen laat ik het zo noemen.

image1

Door de toenemende hoogte, de grotere inspanningen en het eten dat we cadeau krijgen slaat de diarree toe; 3 dagen liggen we voor watje in bed en niets blijft erin. Gelukkig zitten we in een hotelletje maar daar is niets fatsoenlijks te eten. En zo vliegen de eerste kilo's eraf zoals sneeuw voor de zon verdwijnt. Gelukkig hebben ze in India "wonderpillen voor elke kwaal". Na 4 dagen gaan we weer en rijden een paar dagen later Srinangar binnen. Het gerucht over die wonderbaarlijke tandem van ons blijkt zich langs de route verspreid te hebben, en 20 km voor Srinangar worden we opgepikt door een ondernemender kasmiri, die ons naar zijn houseboat wil brengen. We gaan met hem mee en zien een gammel iets dat op het water drijft. De toegangsdeur is ongeveer 40cm breed. Hoe moet de tandem daarin naar binnen?! In India kan alles antwoord onze gastheer, en 4 kleine mannetjes slagen er inderdaad in de fiets naar binnen te krijgen. We staan wel een beetje versteld.

Nadat we op de boot even bijgekomen zijn van de eerste klimpartijen zijn we klaar voor het echte werk: Srinagar-Leh, waar we over de eerste 4000-ers zullen moeten.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.