Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Bezoek Santos

Kom langs en kijk rond bij Santos.
NIEUW: Elke vrijdag open inloop van 9:00 tot 17:00.
Indien een Santos medewerker beschikbaar is, dan wordt je wordt je deskundig te woord gestaan. Wil je zeker zijn van persoonlijk advies van een Santos specialist, maak dan een afspraak.
En kan je niet op vrijdag, dan maken we tijd voor je op een andere dag.
Bel of mail gerust voor het maken van een afspraak

Vrijdag 22/06: * OPEN INLOOP
* NOG 1 VRIJE PLEK
Vrijdag 29/06: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 06/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 13/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 20/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
Vrijdag 27/07: * OPEN INLOOP
* MEERDERE SANTOS MEDEWERKERS BESCHIKBAAR
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Tajikistan

Tajikistan is ruig, hoog en erg indrukwekkend. Een fantastisch kampeerland. Als je op zoek bent naar rust, stilte en weidse landschappen, dan kun je daar goed terecht.

Minder rustig zijn de kinderen in Tajikistan: als er een fietser langskomt is dat het evenement van de dag, wordt er naar je toe gerend en al vanaf afstand "Hello!" geroepen. Dat is op zich leuk, maar het is nogal dwingend de bedoeling dat je hello terug zegt en zodra je dat hebt gedaan zeggen ze weer hello en is het weer de bedoeling dat je hello terug zegt. En er zijn heel veel kinderen in Tajikistan en we hebben heel veel gefietst... In de landen waar we gefietst hebben is de leeftijdsverdeling heel anders dan in Nederland: ongeveer 35% van de bevolking in Tajikistan is jonger dan 15 jaar. In Nederland is dat 15%. Het aantal 65-plussers in Tajikistan is ongeveer 4%, in Nederland is dat 20%. Er wordt vroeg getrouwd en vroeg, veel kinderen gekregen. Voor het straatbeeld betekent dat niet enkel veel kinderen, maar ook dat er een levendige trouwkleding handel is en dat je regelmatig een trouwstoet of trouwfeest tegenkomt.

20170822 169 Tajikistan

Het is zoeken naar winkeltjes waar je (hopelijk) wat kunt kopen. De eerste uitdaging is dat je een winkel herkent: het kan aan de buitenkant een container, schuur of woning zijn. Winkeltjes zijn in de afgelegen gebieden spaarzaam, erg klein en hun assortiment is beperkt. Wat zeep, wc papier, pasta, koekjes, afwasmiddel, olie, en als je mazzel hebt nog wat meer. De mensen verbouwen zelf veel en maken hun eigen brood. Bij het kopen kun je proberen op de houdbaarheidsdatum te letten. Vaak zijn de producten echter over de datum heen (ook in de grotere plaatsen) en is het eerder de afweging "Hoe groot is de kans dat we hier echt ziek van worden?". Je kunt natuurlijk ook altijd bij een boer water halen en brood kopen. Wat dat betreft zijn de mensen altijd behulpzaam. Hoog in de bergen kregen we van de herder gratis brood, bergmarmottenvlees en heerlijk geitenvlees. Zelf gevangen, geslacht en vers uit de koelkast (gat in de grond). En zelfs in Tajikistan zijn we gastvrij onthaald en hebben we een heerlijke lunch met alles erop en eraan mogen krijgen.

20170813 128 Tajikistan

Elektriciteit, water (warm of koud), riolering en een toilet zijn hier geen vanzelfsprekende zaken. Ook niet als je in een hotel zit: best kans dat er maar drie uur per dag elektricteit is, een paar uur per dag water en dat de douche echt geen warm water geeft.

20170824 177 Tajikistan

Het fietsen is zwaar. Niet enkel vanwege de te maken hoogtemeters, maar ook omdat de wegen slecht zijn, er veel kilometers gemaakt moeten worden en omdat je door de hoogte gauw lucht tekort komt. Het is niet even een pas doen en dan weer beneden zijn: je bent een paar weken op meer dan 4.000 meter. Voor Harry betekende dat ook slecht slapen omdat hij het benauwd had. Daarnaast hadden we op een gegeven moment 13 dagen geen douche. Vooral Harry mist dat en is erg blij als we dan een hete bron tegenkomen. Dat was heerlijk badderen.

Wat het ook zwaar maakt is dat we vanaf Iran naar Kirgistan continue te maken hebben met de einddata van de verschillende visa. Vorig jaar konden we, zodra we daar spontaan zin in hadden, zomaar ergens een week blijven staan. Dat was nu niet mogelijk waardoor we de reis anders ervaren hebben dan vorig jaar: minder relaxt.

20170824 182 Tajikistan

De spullen hebben het zwaar te verduren. Met de tent maanden in een woestijn is toch een hele aanslag. De fietsen zijn fantastisch. Die blijven het maar goed doen. We hebben ook nog geen enkele lekke band gehad! De gespen van de tassen gaven wel problemen. In anderhalve dag gingen er bij zowel Edith als Harry diverse gespen stuk. Kou of hitte kan het niet zijn, die hadden we vorig jaar ook. De hoogte? UV straling?

20170813 122 Tajikistan

We zijn afgeweken van de Pamir Highway/Wakhan vallei route, de weg die we in principe zouden fietsen. Dit omdat een hoop fietsers deze route doen en we gaan toch liever voor het onbekende, rustige. We hebben daarom op een gegeven ogenblik gekozen voor de Shakdara vallei. Dat bleek achteraf een uitstekende keus te zijn: veel natuur, weinig mensen. Kan ook te maken hebben met de slechte wegen/paden. Het was zwaar.

Het voordeel van lang, heel hoog fietsen is dat je ook weer heel lang naar beneden mag fietsen. Vanuit Tajikistan naar Osh in Kirgistan was drie dagen naar beneden fietsen. Heerlijk!

In Kirgistan hebben we eindelijk vakantie: twee weken in een appartement met wasmachine, bad en WiFi!

20170827 218 Tajikistan

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.