Typisch Santos

Voor jou maken we het verschil

 

 

Een achterpad waar je je wiel gemakkelijk uithaalt, een anti-doordraaibalhoofdstel om je frame te beschermen, een riemspanner of eccenter die in een handomdraai je riem stelt; gebruiksgemak en kwaliteit maken het verschil, voor jou.

Bij Santos hebben we een eigen ontwikkelafdeling. Daar stoppen we een berg ervaring in en daar rolt een prachtig functioneel product uit. Met behulp van onze 3D printer komen we snel tot resultaat.

Santos is altijd op zoek naar verbetering! Heb je tips? Bel/mail ons dan gerust.

 

 

 

Custombuilt

Santos wil graag de beste fiets bouwen, voor jou. Daarom bouwen we voor iedereen een unieke fiets; Custombuilt.

Voordat we gaan bouwen, willen we eerst alles van je weten. Met jouw wensen kunnen we vervolgens de beste onderdelen bij elkaar zoeken. Je kunt alles kiezen. Van frame tot koplamp en van versnellingssysteem tot spatbord (of niet, als je die niet wilt). Wij zorgen voor de Santos kwaliteit. We weten van al onze onderdelen wat ze kunnen, dus vraag ons er gerust naar. We helpen je graag.

Lees verder

Rohloff Specialist

De 14 versnellingen tellende Rohloff naaf is onverwoestbaar, onderhoudsarm en zeer duurzaam.

Al sinds 1997 rijdt Robbert, de oprichter van Santos met Rohloff naven en inmiddels zijn vele wereldfietsers hem achterna gegaan. De Rohloff naaf heeft zichzelf bewezen; een betrouwbaar stukje techniek wat past bij de filosofie van Santos.

 

Lees verder

Pinion Specialist

Santos is Pinion specialist. Dat betekent dat we alles weten over deze versnellingsbak en hem op onze eigen manier hebben geïmplementeerd in onze fietsen. Met de Pinion versnellingsbak heb je 12 of 18 versnellingen tot je beschikking. In combinatie met riemaandrijving is deze aandrijving super duurzaam en onderhoudsarm.

Santos ontwikkelde een verstevigde Pinion brug voor een stijver frame en een stille aandrijving (kraakt niet). Met de speciale Santos riemspanner breng je de riem in een handomdraai op spanning. Kies je voor Pinion, dan is je Santos meteen E-bike ready. Dat is handig als je hem later nog wilt elektrificeren.

Lees verder

Frame ontwerp

Frame ontwerp

Santos fietsen kunnen tegen een stootje. Met de sterke en stabiele frames geniet je van hun super fijne en efficiënte rijgedrag, waarbij elke trap resulteert in voorwaartse beweging.

De Santos fietsen liggen strak in de bochten en volgen gewillig de door jou gekozen route. Zo is je fiets betrouwbaar, óók met volle bepakking. En dat is wel zo prettig en veilig.

Eigen productontwikkeling

Bij Santos willen we het beste voor jou. Dat betekent dat we continu bezig zijn met verbeteringen en bieden we de meest duurzame en onderhoudsarme producten aan. Wanneer wij vinden dat het beter kan, ontwikkelen we onze eigen producten, zo krijg je het beste voor jou en je fiets met een Typische Santos touch.

Het Santos eccenter, lamphouder, brakebooster, split part, montagebooster, Travel Rack XL, modulaire kabelgeleiders en de Alleshouder zijn zomaar een paar producten uit eigen stal.

Made in Holland

Santos is Made in Holland. Wat in 1998 begon in een schuurtje in Lisse is uitgegroeid tot het meest innoverende fietsmerk van Nederland.

Het kloppende hart van Santos staat tegenwoordig in Nieuw-Vennep. Hier ontwerpen en ontwikkelen we nieuwe fietsen en onderdelen, testen wij onze producten en vindt montage van je Santos fiets plaats. Ook is er een uitgebreide showroom, waar je elke vrijdag op afspraak welkom bent voor een rondleiding en diverse testritten.

Lees verder

Santos riemaandrijving

Santos was de eerste met riemaandrijving! We hebben dus een hoop ervaring.

Een Santos met riemaandrijving is schoon, stil en snel. Deze onderhoudsvriendelijke aandrijving hoef je niet te smeren en loopt altijd soepel. Zo heb je meer tijd om te fietsen!

Lees verder

PLUS concept

Twee wielmaten in één fiets, zonder concessies. Met PLUS ben je flexibel en tover je je Santos in een mum van tijd om. Van een snelle woon-werk fiets met smalle banden tot comfortabele wereldfiets óf E-bike met dikke banden.

En kies je voor Pinion, dan is wielen wisselen nóg makkelijker en haal je voor weinig geld een tweede wielset in huis. Makkelijk voor nu, straks en later. PLUS noemen we dat.

Lees verder

Handgemaakte wielen

Santos wielen kunnen tegen een stootje.

Wielen zijn belangrijk. Ze krijgen veel te verduren en zijn lastig te repareren onderweg. Daarom zorgen we dat onze wielen sterk zijn, héél sterk. De Santos naven zijn allemaal uitgerust met 36 spaakgaten en de achternaven bevatten maar liefst 4 industrielagers. Worldproof wielen dus.

Lees verder

De beste kwaliteit

De beste kwaliteit

Bij Santos gaan we voor kwaliteit en kiezen we voor duurzame onderdelen. Voordat we onderdelen, frames en voorvorken in productie nemen, onderwerpen we ze daarom aan grondige testen. Zo weten we zeker dat het past bij de kwaliteit die je van Santos mag verwachten. Worldproof noemen we dat.

Ook wordt elke fiets door één monteur opgebouwd en voeren we een grondige controle uit voordat je Santos naar de dealer wordt verstuurd.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

Santos staat dicht bij de klant. We luisteren goed naar de wensen van nu en werken zo samen aan nog betere producten, die aansluiten bij de Santos filosofie.

Wij zijn erop gericht om onze klanten altijd te helpen en vragen te beantwoorden.
Dat kan via ons uitgebreid dealer netwerk, maar ook direct via ons. Je bent elke vrijdag op afspraak welkom in onze showroom, voor een rondleiding, vragen en natuurlijk diverse testritten.

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.