• Rick Creemers Australie

  Deel je verhaal op Instagram

  Ook een coole foto van jou en je Santos? Tag #SantosStory en deel je avontuur.

  #SantosStory
   

 • Tris Trans - TM2.6

  Family on bikes

  Fietskar, aanhangfiets én volle bepakking. De Family on bikes trotseren de ruige bergen van de Himalaya.
  Geen punt voor de Travelmaster 2.6!
   

 • Voorjaar - Marco en Lisette

  Wat is jouw #SantosStory?

  Heb jij ook fietskriebels nu de lente weer is begonnen?
  Tag #SantosStory en deel jouw Santos Avontuur.

  #SantosStory
   

 • Santos Only

  #SantosOnly

  How we create a real Santos.
   

 

Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 27/04: SHOWROOM GESLOTEN I.V.M. KONINGSDAG
Vrijdag 04/05: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 11/05: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 18/05: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 25/05: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 01/06: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Warmte, wortelkanaal behandeling en wiet

Van zingend in een taxi door Nairobi naar jankend in een vliegtuig... Het was me het maandje wel weer.

Deze vlucht was niet naar huis of iets dergelijks, zoals sommige mensen schenen te denken, nee joh, stel je voor! Ik ga Noord-Afrika en Zuid-Europa niet overslaan!

Na een absolute hel van een vlucht (tussenlandingen, zieken aan boord, vele vertragingen) landde ik dan eindelijk in Casa Blanca, Marokko! Mijn eerste keer in Marokko en WOW wat een land, zeg!

Nog heel even over het waarom van die vlucht: nog geen 3 dagen na mijn landing kwamen filmpjes online te staan van de gebieden waar ik doorheen had willen fietsen, waar kinderen blanken letterlijk een koppie kleiner maakten... Ik ga hier op Facebook niets over posten, maar het bewijst wel dat mijn beslissing om over die probleemgebieden heen te vliegen moeilijk maar goed was!

Na een zucht van opluchting en met mentaal wat extra vertrouwen begon ik langs de westkust van Marokko te fietsen. De warmte, de mensen, het voedsel, alles was anders en wat voelde dat goed! Deze verandering bracht iets goeds, nieuwe kansen en nieuwe avonturen; en daar had ik zin in, daar was ik aan toe.

Lachend ging ik van Casablanca naar Rabat, een must als je in Marokko bent, en door, de bergen in! Ja, echt waar, bergen. Op de kaart leken het toch heuveltjes... Een grappig feitje is trouwens dat de planten die in deze bergen groeien, een bepaalde connectie met Nederland hebben! Duizenden marihuana planten - en ik overdrijf niet - groeien hier verborgen tussen de maïs! Ik werd dan ook ruw wakker gemaakt toen ik mijn tentje naast een van deze velden bleek te hebben opgezet...
Wonderlijk genoeg was alles opeens goed toen ik vertelde dat ik een Nederlander was!

DSC09904 01

Via de oostkust ben ik uiteindelijk aangekomen bij Ceuta, het meest noordelijke puntje van Marokko, en toen...? Eindelijk - en ik kan de vreugde niet echt in woorden uitdrukken - eindelijk terug in Europa! Met een ferry stak ik over naar Gibraltar en 3, 2, 1: CULTUUR SHOCK! Toch wel het eerste dat mij opviel was hoe fors de mensen hier waren (groot, breed, welgevuld...). Afrika was natuurlijk het andere uiterste, maar wow. Ik ben er nog stil van!

GOPR3136 1501964681262 high

Na een paar kilometers fietste ik voor het eerst sinds Zuid-Afrika weer op een fietspad! Het is maar waar je blij van wordt, maar zonder dat ik het zelf besefte, was dit misschien wel wat ik het meest gemist had! Op de tweede plaats natuurlijk: de supermarkten. Je had me moeten zien toen ik eindelijk een Lidl tegenkwam, ik ben helemaal los gegaan! Chocolade, brood, kaas, ham, chips, volkoren pasta... Met een overladen Santos Travelmaster probeerde ik die dag de laatste 20km berg op naar de camping te halen, dit duurde bijna 2 uur maar ik heb het gehaald. Het avondeten was grandioos trouwens en vooral natuurlijk het toetje: vanillevla!

DSC09893 01

Spanje had ook wat uitdagende kanten: de ergste was natuurlijk de warmte. De Costas zijn prachtig, maar tijdens een hittegolf kun je niet veel doen... 43°C in de schaduw betekende voor mij - ondanks ervaringen in Outback en Death Valley - toch ook: rustig aan doen. Het gevaar zit hem erin dat je niet eens merkt dat je zweet. 17L water ging er op een dag doorheen, en dan maar 1x plassen...

Om de warmte te ontwijken ging ik de bergen in, misschien zwaarder qua fietsen maar ook: een lagere temperatuur! Het werkte, al moest ik spoedig de bergen weer uit vanwege een probleem... High en dubbel ziend van de pijnstillers reed ik 220km in één dag om zo snel mogelijk in Moraira te komen.

Wat was er gebeurd: weer mijn tanden. Dit verhaal startte al in Chili, waar mijn gebroken kies “professioneel” gerepareerd werd en ik enkel nog met links kon kauwen. Maar toen deze tijdelijke reparatie het in Spanje begaf, wist ik zelfs hier de tandarts te verbazen... Vier wortelkanaalbehan- delingen in 1 kies, bot vermindering, ontstekingen en ook nog een gat zo groot dat er 5 patronen met vulmiddel in konden! Het kostte 3 afspraken en een weekend met medicatie in mijn mond, maar nu kan ik eindelijk weer normaal eten!

GOPR3114 1501964706053 high

De fantastische vrienden bij wie ik mocht verblijven in Moraira waren blij dat ik weer door ging: ondanks het feit dat ik maar met één kant kon kauwen, ging er best wat voedsel doorheen. Om me echt goed op weg te helpen, fietsten ze 35km mee op hun E-bikes, super gezellig. Met dit E-bikes tempo ben ik vervolgens door gecrost en nu, een paar dagen later, zit ik gewoon al in Frankrijk!

Een echte baguette met brie heb ik al op, even bijeten na Andorra. Deze dwergstaat wordt veelal over het hoofd gezien, terwijl de natuur echt wonderschoon is! 

En voor degenen die zich afvragen hoe het mentaal met me gaat: ik voel me goed, ben toe aan verandering en nieuw avontuur. Dit is ook hoe ik de terugkomst en de hierop volgende tijd zie: een nieuw avontuur. Ik wil ideeën gaan uitwerken, plannetjes in werking zetten en misschien, heel misschien, wel eens gaan denken aan een serieuze relatie... Huisje, boompje en avontuur!

Volgende land en uitdagingen: Luxemburg, België, Duitsland & Nederland!
Nog te gaan: 1269 km
De komende weken zal er een hoop gebeuren, daarom neem ik nu ook de tijd. Eerst zal ik samen met mijn beste vriend enkele dagen in Lyon doorbrengen. Voor vertrek zaten we geregeld samen tot diep in de nacht op het balkon, ‘puur genieten’ noemde we dat. Dit hebben we nu 23 maanden niet kunnen doen, dus dat mag wel weer even... Ook zal ik natuurlijk mijn moeder en zusje weer zien! Die warme knuffel, een lekkere maaltijd en het gewoon weer deel van hun leven uitmaken; daar kijk ik echt naar uit! Hierna zal ik - zoals ik 2 jaar terug al verklapt had - terugkeren naar Utrecht! 2 september 2017 staat de terugkomst gepland; en jij bent uiteraard van harte uitgenodigd! Het programma gaat van start in de namiddag en zal doorgaan tot in de late uurtjes... Meer informatie, het exacte programma en nog een speciale aankondiging ontvang je aankomende week.

 

‘Every end is a new beginning, a new adventure: you can start with a clean slate.’

Rick Creemers | Pyreneeën | Frankrijk

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.