Cycling Dutchman naar einde van de wereld

Rick en zijn fiets bereiken Antarctica: "Waanzin, pure waanzin! 70% van het schip hing de 1ste twee dagen over de reling: 6 meter hoge golven en wind vanuit alle hoeken."

Antarctica 370March 21 2017 01

Fantastisch, simpelweg fantastisch! Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt... Overal waar je keek popten walvissen op, sprongen pinguïns uit het water en zoefden albatrossen over zonder hun vleugels te bewegen!

Dit is een korte update als afsluiting van mijn 5de (Zuid-Amerika) en zelfs mijn 6de continent (Antarctica). Afgelopen weken heb ik tijd gehad om even niet aan fietsen te denken, en dat was fijn! Mijn passie nam mijn leven over en hoe fijn dat misschien stiekem klinkt; ik weet dat ik nog meer in mijn mars heb... Ik moest mijn 'fietsbatterij’ weer even opladen. In plaats van te kunnen fietsen zat ik 'vast' op een expeditie schip en ging ik 'even' naar Antarctica! De fiets ging wel mee, natuurlijk, maar stond goed vast in het ruim toen we een heuse storm trotseerden in het Beagle Channel.

Na twee dagen op een verlaten schip (bijna alle andere gasten lagen zeeziek op bed) zag ik de eerste ijsbergen opdoemen aan de horizon! Het lijkt eerst een fata morgana, een weerspiegeling van de wolken ofzo, maar de radar gaf écht land weer. Het duurde nog 14 uur voordat we enigszins dichtbij waren en voordat de schaal pas echt tot me doordrong! GIGANTISCH is het enige juiste woord voor de omvang van Antarctica en dan moet je je indenken dat het zee-ijs in de winter die grootte nog eens bijna verdubbelt...

Rick Antarctica

Ik heb veel trips, hikes en Zodiac tochten gemaakt, ik bestudeerde gestrande walvisolie-tankers en nam een duik in zeewater van -0.2°C! Het meest memorabele moment vond ik misschien wel toen ik voor het eerst voet zette op Antarctica. Of misschien toch die uit de hand gelopen disco op het achterdek?

Rick Antarctica

Om de voor velen belangrijke vraag 'heb je nou op Antarctica gefietst?' te beantwoorden, heb ik een video gemaakt. Meer ga ik niet verklappen, kijk zelf maar:

Volgende land en uitdagingen: Zuid-Afrika
Nog te gaan: 11.070 km

Ik ben net aangekomen in Afrika als je dit ontvangt. Na enkele dagen acclimatiseren en regelen ga ik proberen de benodigde visa te bemachtigen voor de diverse landen. De situatie is in sommige Afrikaanse landen de afgelopen maanden helaas verslechterd, maar weer helemaal opgeladen ga ik proberen zo ver mogelijk te komen! We zullen het zien! Bring it on! :D

 

‘One action can have gigantic consequences; making the right choice takes guts!’

Expedition leader | Antarctica

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.