• Santos Only

  #SantosOnly

  How we create a real Santos.
   

 • Voorjaar - Marco en Lisette

  Wat is jouw #SantosStory?

  Heb jij ook fietskriebels nu de lente weer is begonnen?
  Tag #SantosStory en deel jouw Santos Avontuur.

  #SantosStory
   

 • Tris Trans - TM2.6

  Family on bikes

  Fietskar, aanhangfiets én volle bepakking. De Family on bikes trotseren de ruige bergen van de Himalaya.
  Geen punt voor de Travelmaster 2.6!
   

 • Rick Creemers Australie

  Deel je verhaal op Instagram

  Ook een coole foto van jou en je Santos? Tag #SantosStory en deel je avontuur.

  #SantosStory
   

 

Santos Bikes

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Alleen zo kunnen we de beste fiets bouwen, voor jou. Elke Santos wordt opgebouwd door één monteur, met aandacht voor elk detail. Onze fabriek staat in Nieuw-Vennep, dicht bij huis. We geven om kwaliteit en om persoonlijk contact. Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.

Lees meer over Santos >

 

SANTOS SHOWROOM PANORAMA 01
 

 

Onze fietsen

De verschillende Santos Series, voor unieke rijders

 

Lite Serie Lite Serie

Mooi afgewerkt en je ideale partner voor naar
het werk, weekend weg of op vakantie.
 


Bekijk

Power Serie  Power Serie

Fietsen met power.
Ideaal voor vakantie of een snelle trip naar je werk.
 


 
 

Bekijk

Mountain Serie Mountain Serie

Moddervreters. Lekker licht en snel.
Bikepacking, why not?
 


 
 

Bekijk

Tandem Serie  Tandem Serie

Samen even snel,
op vakantie of de wereld over.
 


 
 

Bekijk

Urban Serie Urban Serie

Heerlijk de stad in, het terras op.
Dat doe je met deze fiets.
 


 
 

Bekijk

Agenda

Showroom bezoek

Onze showroom wordt druk bezocht en we nemen graag de tijd voor je. Daarom werken we alléén op afspraak.
Elke vrijdag van 09.00 tot 17.00u.
Kan je niet op vrijdag, bel dan voor een afspraak op een andere dag.
Tip: neem je ID-kaart mee wanneer je onze fietsen wil testen.

Vrijdag 27/04: SHOWROOM GESLOTEN I.V.M. KONINGSDAG
Vrijdag 04/05: NOG ENKELE VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 11/05: VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 18/05: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 25/05: VOLOP VRIJE PLEKKEN
Vrijdag 01/06: VOLOP VRIJE PLEKKEN
world store icoon

Tip: Santos World Stores

Onze World Stores hebben al onze modellen op voorraad. Dat zijn meer dan 23 Santossen, waarvan de meeste met Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak en riemaandrijving. Er staat een pasfiets en een kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen:

Laatste nieuws

Over onze fietsen en de rijders ervan

Op weg naar de (s)top

Aan het einde van het vorige bericht kon je het lezen: de besneeuwde toppen van de Andes oefenen een bijzondere aantrekkingskracht op ons uit. Om die reden rijden we na twee saaie dagen in het saaiste stadje van deze reis (San José de Jachal) niet de directe en makkelijke route naar het zuiden maar vertrekken we in oostelijke richting.

Want alleen via die route zouden we een onbeperkt uitzicht krijgen op een schier eindeloze rij besneeuwde Andesreuzen. Na de eerste dag fietsen we langs een enorm stuwmeer: het meest populaire windsurfgebied van het land. Je raadt al waarom. De schuimkoppen staan op de golven maar de windsurfers laten zich niet zien. We passeren Rodeo, het windsurfdorp, waar we even aan die wind kunnen ontsnappen dankzij de overvloedig aangeplante populieren.

PSX 20171207 212518

De volgende dag fietsen we vrolijk verder over de Ruta Provincial 412. Een weg met zo’n offcieel nummer klonk ons heel betrouwbaar in de oren. Maar na een paar kilometer op deze onverharde provincieweg duwen we de fietsen aan de kant. We kunnen nu nog terug, denken we, en is er nog een alternatieve route mogelijk? De reden hiervan: kniediep zand en manshoge keien ;-). Het alternatief blijkt enorm om, met de moed de wanhoop 😉 fietsen we verder. De weg wordt niet beter en stijgt gestaag. Groot voordeel van deze route: er is geen verkeer. De energie raakt op, de tankjes leeg, we gaan uiteindelijk maar lopen. In de verte zien we Tocota liggen. Een gehucht halverwege, bestaande uit een politiepost. Maar intussen genieten we nog wel van fraaie vergezichten op besneeuwde toppen.

PSX 20171207 230834

“Godzijdank”, die politiepost is er en de vriendelijke heren van de Gendarmeria Nacional geven ons toestemming om op hun terrein te kamperen en van hun warme douche gebruik te maken. Na een goed gevulde pan van Paul’s fameuze spaghettisoep vallen we uitgeput in slaap.

‘De hel van Tocota’ duurt ook de volgende dag nog voort. Alhoewel het nu afdaalt ploeteren we met grote moeite door mul grind en talloze droge rivierbeddingen. De uitzichten op de eeuwige sneeuw blijven.

In Barreal kunnen we weer helemaal bijkomen. En wat mooi die bergen vanaf de veranda van ons vakantiehuisje. Mendoza lijkt nu niet ver meer. Net zoals de hoogste top van de Amerika’s: de bijna 7000 meter hoge Acongacua, die we vanaf het dorpje Uspallata goed zouden moeten kunnen zien. Uspazjazja, zoals de locals zeggen, is twee fietsdagen over een ruige grindweg naar het zuiden. Maar ach, nu de stop van onze reis dichterbij komt schrikken we nergens meer voor terug ;-).

PSX 20171201 005956

We zijn goed op weg als op de eerste dag het weer plotseling omslaat. In de bergen flitst en rommelt het enorm en de wind draait van mee naar ijskoud en stormkracht tegen. We besluiten snel onze tent op te zetten voor het erger wordt. Met alle stormlijnen in gebruik en de haringen diep in de grond geslagen rukt de stormwind tevergeefs aan onze Vaude Mark II Light. Binnen pellen we gewikkeld in onze slaapzakken pinda’s en halen herinneringen op aan de afgelopen maanden.

PSX 20171207 181508

‘Uspazjazja’ ligt nog een dag zwoegen verderop. Een grensplaatsje waar het zware vrachtverkeer van en naar Chili ronkend doorheen dendert. Voor ons een reden om de hoofdweg naar Mendoza te vermijden.

Ja, ja, we moeten weer zo nodig voor de moeilijke route kiezen ;-). Eerst een klim van 1000 meter en dan een afdaling van 2000 meter naar onze stop: big city Mendoza.

Na een rustdag, we hebben nog steeds tijd genoeg, fietsen we Uspallata uit. Oh, hoe wonderschoon is het panorama dat zich voor onze ogen ontvouwt: de top de Acongacua en al z’n besneeuwde vriendjes glinsterend van witte sneeuw op een rij. Mooi, mooi, mooi!

De klim naar onze dagtop gaat in eerste instantie soepel, maar dan draait de wind. Die wind is een typisch Argentijns verschijnsel dat zich meestal door richtingverandering en sterke toename in het begin van de middag manifesteert. Op die dag betekent het dat we de laatste vier kilometers naar het hoogste punt moeten lopen. ‘T is niet anders.

Maar daarna? Daarna duiken we een enorme afgrond in. Een weg zo breed als een fietspad en soms bijna onbegaanbaar door provisorisch gerepareerde aardverschuivingen. Intussen slalommen we om talloze rotsblokken en blijven we zoveel mogelijk aan de bergkant van de weg. Een vangrail of iets dergelijks is er meestal niet en de afgrond lijkt peilloos. We zakken langzaam uit de wolken en zien adembenemende vergezichten. De vlakte waar Mendoza moet liggen, 1500 meter lager en nog badend in het licht van de late middagzon. Want laat is het met al dat stijgen en dalen wel geworden.

PSX 20171207 181719

PSX 20171207 181410

PSX 20171208 004130

Op 2000 meter staan we de volgende dag op: het is 8 graden. We hebben de allerlaatste 50 fietskilometers op het programma staan. Naar het centrum van Mendoza waar we nog een aantal dagen en nachten in een Airbnb appartement gaan logeren.

Tijdens die laatste kilometers overvalt ons weemoed. We genieten nog een keer van die enorme Argentijnse vergezichten, de woeste bergen in de verte, de kaarsrechte weg voor ons. Het staat ineens allemaal voor drie maanden van geweldige fietsavonturen. Adios, hasta luego, muchas gracias, muy bien!

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.