Duitse rivieren tocht met Santos

Al weer een paar jaar maken Jos en ik een meerdaagse lange afstand fietstocht door Duitsland en Nederland. Daarbij maken wij gebruik van een Santos Travel Lite met snaar en Rolhoff naaf.

Vanwege omstandigheden had ik dit jaar behoefte aan trapondersteuning en zocht advies bij de specialist in de Santos World Store, beter bekend als Rob’s Bikecenter in Maasland. Ik mocht van de door hem zelf ontworpen en gebouwde Travel Master met midden motor en snaar met Rolhoff naaf gebruik maken.

JosSjon2Tsja het was soms wat harder werken voor Jos, maar ik had erg veel plezier van de ondersteuning, met name bij hellingen en langdurige tegenwind. Het stroomverbruik viel me erg mee en ik hoefde, ondanks de tegenwind niet bij te laden onderweg. Daarbij reden we elke dag toch meer dan 100 km. Voor de liefhebber dan nog op hoofdlijn ook de route: start in München langs de Isar, Donau, Main-Donau kanaal, Main en Saale met ter afronding nog een stuk langs Elbe.

Onze Santos fietsen hebben het vaak onverharde pad zonder problemen doorstaan, mede dankzij de goede service van Rob, Erik en Leon. Het weer was minder klantvriendelijk, met voortdurend een frisse (koude) noordenwind, sneeuw in München maar gelukkig soms een vriendelijk zonnetje. De Santos Travel Lite met Rolhoff en snaar alsmede de 50 mm brede banden blijven voor ons de ideale touring fiets. Degelijk materiaal en voldoende comfort met een dito uitstraling. Niet zelden worden er onderweg vragen gesteld waar je precies op rijdt.

Jos en Sjon Huisman

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

Marc Lazou

Marc Lazou

Hierbij een paar fotoke van beladen Santos fiets boven op de Bernina Pass.

Fiets is prima…! Heel tevreden.

Beste groeten,
Marc Lazou

Lees verder

Jurgen Szrek - Mongolia bike challenge

Jurgen Szrek - Mongolia bike challenge

In augustus heb ik met mijn SANTOS 4.29 met rohloff en riem de Mongolia bike challenge gereden.

Lees verder

Petra kleijne

Petra kleijne

Vandaag heb ik mijn nieuwe fiets de Santos Travel light mogen ophalen. Wat een schoonheid! De fiets is qua uiterlijk exact wat ik me er van voorgesteld heb en ook het rijcomfort voldoet aan alle wensen.

Lees verder

Barcelona - Ridderkerk

Barcelona - Ridderkerk

Hierbij een paar foto’s van de geweldige tocht. Maar vooral de onovertroffen fiets. Wat een kanon en onvoorstelbaar stabiel. Dit ondanks stuurtas en niet gelijk van gewicht zijnde voortasjes. Petje af voor stabiliteit van deze fiets.

Lees verder


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.