• Marco & Lisette

Fietsen door Centraal Azië

Tijd voor het echte werk
Een paar kilometer voor Vientiane, Laos. Langzaam maar heel zeker zien we het einde in zicht komen. Elke trap, elke zweetdruppel brengt ons dichter bij Vientiane, daarmee dichter bij Bangkok en daarmee dichter bij Krimpen.

Wij, Lisette Verzijl en Marco Meijerink, hebben van juni tot oktober 2007 een fietsreis door Centraal Azië gemaakt.

In 1995 fietsten we hier ook al rond en onderweg komen herinneringen van die tocht weer naar boven. We worden wat emotioneel, zuchten veel en hebben het over "toen" en "vroeger"...

In al die jaren hebben we door zo verschrikkelijk veel landen gefietst en toch zien we telkens weer wat nieuws bij elkaar. De wereld is veranderd, het reizen is veranderd, wij zijn veranderd. Het zoeken lijkt nooit over te gaan, het vinden ook niet.

Gelukkig heeft Laos een goed middel voor een tanende gemoedsrust: Laos Whiskey! Geen idee wat er voor vocht (naast heel veel alcohol) precies in zit, maar de vaste toestand is goed waar te nemen. Ogen dicht en drinken.....in een keer achterover. Je gaat er geen meter beter van fietsen en echt lekker is het ook niet, maar de gesprekken met elkaar worden wel beter. En wellicht is dát wat reizen zo waardevol maakt.

In Nederland wachten weer veel nieuwe projecten op ons. En daar hebben we zin in. Reizen is méér dan verplaatsen, het is voor ons ook een manier om het leven in Nederland van een afstand te bekijken, om te zien of we het de afgelopen periode "goed" hebben gedaan, en wat we de komende tijd gaan veranderen. Het is een reflectie van jezelf, een moment waarop je na kunt gaan of je geen afslagen hebt gemist. En om erachter te komen dat het leven bijzonder waardevol is. En daar drinken we op.

"Ik drink op de mensen die bergen verzetten, die door blijven gaan met hun kop in de wind. Ik drink op de mensen die – met vallen en opstaan – blijven geloven met het geloof van een kind"

flessenwiskey.jpg 230


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.